FAQ

Algemene info Altersonic showcases
De Europese muziekindustrie is 4 dagen in Groningen aanwezig om nieuwe, opmerkelijke en succesvolle bands artiesten te ontdekken. Met andere woorden een kans voor band/acts zich te profileren en te presenteren aan het publiek en de aanwezige muziekindustrie tijdens een 30 minuten durende showcase.

Muziekindustrie; “Er valt weinig meer te ontdekken tijdens Eurosonic, het is allemaal al groot aangekondigd en gehyped. Bij Altersonic kun je gratis naar binnen lopen en zelf de bands ontdekken,  je laten verrassen en zelf bepalen wat goed is.”

Wat is Altersonic?
Altersonic faciliteert in 2016 alweer voor het 10e achtereenvolgende jaar de locaties in het centrum van Groningen, met techniek+personeel en de promotie voor de acts/bands. Door het gevarieerde aanbod en het hoge niveau van getalenteerde bands heeft Altersonic showcases definitief haar bestaansrecht verworven bij de muziekindustrie. Altersonic showcase is het alternatief en creëert gelijke kansen tijdens de Eurosonic/Noorderslag dagen.

Waarom Altersonic?
In eerdere edities hebben bands de kans gegrepen zich te profileren. Van nieuw talent tot gevestigde bands. (Zie History).
Door deze showcases investeer jij en/of jouw management/boeker/label in jouw muziek carrière via het muzikale netwerk – een label, de programmeurs van festivals en het clubcircuit- dus aansluiting of optredens.

Hoort Altersonic officieel bij Eurosonic/Noorderslag?
Nee, Altersonic speelt in op vraag naar showcase spots en is en blijft het alternatief. De programmering zal ook niet officieel op de website van Eurosonic staan.

Zijn er vergoedingen?
Nee, Altersonic is in tegenstelling tot Eurosonic een niet gesubsidieerde non profit  organisatie wat betekent dat dit evenement niet op winst uit is dus ook niet kan vergoeden. Alle kosten worden betaald uit investering van Altersonic, sponsor geld, vrijwilligers en goodwill.

Support Altersonic  
Altersonic heeft in de vorige edities, (media) partners als Converse, MusicFrom, LiveXS,  Pinguin Radio, KING PLAY MUSIC, Most Rated, American Guitar Store, Serious Music, Fonique. We zijn trots dat de tiende editie van Altersonic 2016 door Pinguin Radio geadopteerd is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s