About

“ALS ER GEEN PODIUM IS, DAN CREËER IK ER TOCH GEWOON EEN.”

Bovenstaande gedachte van Roelie van Lingen (oprichter Altersonic) werd in 2007 het startschot voor Altersonic, het gratis toegankelijke showcase festival tijdens Eurosonic. Altersonic is opgezet als een non-profit onafhankelijk alternatief evenement en maakt het mogelijk voor talentvolle en veelbelovende artiesten om zich in de kijker te spelen van het publiek en de aanwezige Europese muziekindustrie.

De bands moeten overigens zelf alles uit de kast halen om hun showcase onder de aandacht brengen en Altersonic doet er alles aan om labels, programmeurs, radiomakers en pers – vaak met succes – te interesseren voor de bands die op Altersonic staan. De weg naar de top is er alleen voor doorzetters!

Veel bands die op Altersonic speelden konden rekenen op aandacht van de muziekindustrie. De lijst van bands die door Altersonic airplay kregen, een deal sloten of anderszins een stap in hun muzikale loopbaan maakten is indrukwekkend.

De eerste edities van Altersonic vonden plaats op verschillende locaties in de Oosterstaat en Peperstraat. De laatste 5 jaar zijn de podia van Altersonic te vinden op de Grote Markt bij de Drie Gezusters.

 

PINGUIN RADIO
De afgelopen 10 jaar heeft Altersonic haar bestaansrecht bewezen en is het tijd om het podium te delen en door te geven. In Pinguin Ra­dio heeft Altersonic een partner gevonden die het mogelijk maakt een podium te creëren voor meer talent uit het hele land.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s